• Boekgegevens

  Titel: Fastfood voor bavianen

  Auteur: Gert E. Schuitemaker

  Aantal pagina’s: 96

  Nu verkrijgbaar: € 16.80 (geen verzendkosten)

 • Citaten

  Citaten uit het boek

  “Ik vrees dat bewijzen dat geraffineerde suikers slecht zijn voor de gezondheid, net zo’n gebed zonder end wordt als het aantonen van de schadelijkheid van tabak.”

  “Het lijkt erop dat zowel mens als baviaan zich maar beter weer kunnen bekeren tot het voedsel waar ze – historisch gezien – van jongs af aan gewend aan zijn.”

  “Ook nu weer worden miljoenen reclame-euro’s uitgegeven om ons te laten weten dat de voedingsindustrie bezig is zijn producten gezonder te maken. De conclusie kan kort en bondig zijn. Het impliceert dat het voorheen beroerd gesteld was met die producten. Dezelfde producten die ons toen ook al werden aangeprezen als light, vetarm en gezond.”

  “Vreemd. Vóór 1984 werd je verketterd als je zei dat voeding iets met kanker te maken had (Moerman weet daar alles van). Na dat tijdstip werd je, als je het verband ontkende, op je vingers getikt onder het motto dat je je literatuur niet bijhield.”


  Gert Schuitemaker is doctor in de geneeskunde en is apotheker geweest. Begin jaren tachtig introduceerde hij de orthomoleculaire geneeskunde in Nederland. Schuitemaker is hoofdredacteur van het vaktijdschrift ORTHO en het publiekstijdschrift Fit met Voeding. Hij schreef meer dan tien boeken en geeft in binnen- en buitenland lezingen.

  Voor meer informatie: www.gezondeboeken.nl

 • Facebook

  Facebook By Weblizar Powered By Weblizar